Headline

< terug

Op Ibiza komen veel mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit en mensen die daar al erg bekend mee zijn. Er zijn oneindig veel aanbiedingen voor yogalessen, retraites en spirituele weekenden. Hoe ga je hier mee om als Christen zijnde en hoe reageer je op al deze spiritualiteit dagelijks om je heen? 
 
Vandaag wordt er een start gemaakt met een spiritueel festival, genaamd a hundred days, a hundred healers. Honderd dagen lang kunnen mensen naar een vaste plek komen om daar onderwijzing te krijgen in de spiritualiteit; denk aan yoga, reiki maar ook hekserij. Van over de hele wereld komen er mensen naar dit festival en er worden ook vanuit verschillende landen healers gehaald om hun onderwijs te geven. Toen ik hiervan hoorde, kreeg ik de rillingen over mijn lijf. Als christelijke gebedsgemeenschap moeten we hier iets mee en kunnen we dit niet zomaar naast ons neerleggen. 
 
Zo hebben we, met een gedeelte van de gebedsgemeenschap, een ‘tegenbeweging’ in gang gezet: a hundred days, one Healer. Honderd dagen lang bidden we elke dag met elkaar voor dit festival. We bidden voor de mensen die daar onderwijs geven, maar ook voor de mensen die onderwijs zoeken en op zoek zijn naar spiritualiteit. We bidden dat Gods aanwezigheid daar zal zijn en dat Hij gezien mag worden. Dat God bekent mag gaan staan als de enige echte genezer. 
 
Ik geloof dat we als christenen niet ons hoofd in de grond moeten steken als het gaat om dit soort activiteiten. Wij hadden hier op Ibiza heel makkelijk kunnen doen alsof we er niets van wilde weten en door gaan met ons normale leven. Maar het is een realiteit en zonder er aan deel te nemen, kunnen we er wel tegen strijden in gebed. 
 
Als je de komende honderd dagen nog inspiratie zoekt voor gebed, bid dan met ons mee. Bid mee dat God zichzelf zal laten zien op dit festival en dat mensen in Hem mogen vinden waar ze naar op zoek zijn. 
 
A hundred days, one Healer
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.