Headline

< terug
Door Marolise de Vrij

Met een verward gevoel klik ik op snooze. Het was de tweede keer toch? Of de derde al? Als ik de moed heb verzameld om op mijn telefoon te kijken, zie ik tot mijn grote schrik dat ik over 10 minuten in een meeting moet zitten.

Snel schiet ik uit bed, zet een kop koffie en open mijn laptop. Als ik een uur later de meeting afsluit kijk ik even op mijn planning: straks college, dan wandelen met een dispuutsgenoot en daarna werken. Eerlijk gezegd, overzie ik het even niet vandaag. Ik besluit een afspeellijst met rustige worship aan te zetten, want echt tijd om met God te praten heb ik niet.
 
“Be still and trust
What the Lord has said is done
Find Rest, don’t strive
Watch as faith and grace align”
 
Galmt er door mijn speakers. Stil ben ik al best een tijdje niet geweest. En ik vertrouw de laatste tijd vooral op mezelf. Toch voel ik nu weer in elke vezel dat ik alleen rust vind zolang ik met Hem blijf praten. Best lastig soms, mijn agenda loopt zo snel vol. Als ik heel eerlijk ben lukt het me alleen niet. Daar ben ik nu wel achter. Ik weet dat ik niet de enige ben die hier tegenaan loopt. En ook in jouw dispuut, kringhuis of vriendengroep zitten mensen die hiermee worstelen. Het kan enorm helpen om dit bespreekbaar te maken en samen God te zoeken. Ik zou jullie graag drie concrete tips geven die mij en mijn dispuut hebben geholpen.

  1. Bid-buddies: verdeel het dispuut in tweetallen en meet elke dispuutsavond 15 minuten eerder. Loop samen een rondje en neem even de tijd om voor elkaar te bidden. Voor een ander bidden is soms makkelijker dan voor jezelf bidden en je neemt echt even de tijd om alles wat jou bezighoudt bij God te brengen.
  2. Gebedsruimte: Bij N.S.U. hebben wij een gebedskamer waar je een uurtje de stilte met God op kan zoeken. Misschien hebben jullie niet zo’n specifieke gebedskamer, maar hier is vast wel iets op te bedenken. Door bewust een uur te gaan, maak je echt even tijd voor God. Wat een rust.
  3. Bid/dankpersoon van de week: In onze dispuutsmail kiezen wij elke week een lid om voor te bidden. Dit lid stuurt een filmpje van zichzelf in de groepsapp met dank- en bidpunten en het hele dispuut probeert dit in gebed mee te nemen. Het is een mooie reminder om je tot God te keren en wordt binnen de groep als erg bemoedigend ervaren.
Het studentenleven gaat niet over rozen. Iedereen wil iets van je en tegelijk wil je zelf ook nog van alles. Gelukkig ben je niet alleen. Waarschijnlijk zit je in een dispuut, kringhuis of andere groep met gelijkgestemden. Het is goed om God regelmatig samen te zoeken. Juist als je het druk hebt en het niet overziet. Hij kan rust geven.
 
Be still and trust.