HOE WERKT LEF?

Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, vernieuwing van het jeugdwerk?

Lees meer

VOLG ONZE BLOG

Tips en tricks voor je jeugdwerk op onze wekelijkse blog

Ga naar de blog

GEEF AAN LEF

Steun LEF en maak met je gift vernieuwing mogelijk

Doneer online
  • "Ik heb door LEF geleerd dat dingen die goed lijken, met een heleboel vertrouwen op God nog veel beter en gaver kunnen worden."

    Marijn, Zwolle

LEF : DE BASiCS van de LEARning community

1

ééN DOEL

discipelen maken

LEF droomt van vernieuwing van jeugdwerk. Geen programma of methode, maar verandering die voorkomt uit het hart van de jeugdleider. Je bouwt aan jeugdwerk waar discipelschap en missionair-zijn voor jongeren centraal staat. Jeugdwerk waar je discipelen maakt, die op hun beurt weer discipelen maken
2

TWEE JAAR

commitment

Vernieuwing in jeugdwerk is voor ieder team anders. Leren kost tijd en daarom is de LEF Learning Community een traject. We trekken 2 jaar met elkaar op. Het vraagt commitment om samen te leren, te delen, te groeien. In die 2 jaar wisselen inspirerende trainingsevents en persoonlijke coaching elkaar af.
 
3

DRIE LAGEN

van impact

Jij, je team, je jongeren. We investeren persoonlijk in de teamleider. De teamleider leert investeren in zijn team. Als team ontdek je hoe je wat je van God ontvangt door kunt geven aan de jongeren in je groep. Resultaat: impact op verschillende lagen in je kerk.
 
4

VIER THEMA'S

voor vernieuwing

Een nieuwe beweging begint niet bij een betere organisatie, maar bij een cultuur van discipelschap. We willen stoppen met organiseren en beginnen met leiden.
In de Learning Community komen vier thema's aan de orde:
Discipelschap
Leiderschap
Missie
Beweging

“De Bijbel is geen leesboek, maar een leefboek.”
- Maarten Luther

TEAM Lef

Veelgestelde vragen

Wat kan ik praktisch verwachten?

Het traject duurt twee jaar en bestaat uit training en coaching.

In het traject zijn er 4 trainingsevents met ruimte voor onderwijs, teamopdrachten, aanbidding en reflectie. Je gaat naar huis met een plan van aanpak voor de komende maanden. Zo breng je wat je geleerd hebt meteen in de praktijk. (Bekijk deze video om de sfeer te proeven.) Ook is er een retraite specifiek voor de teamleiders.

Event 1:  11-13 november 2016
Leidersretraite: 10 en 11 februari 2017
Event 2:  16-18 juni 2017
Event 3:  3-5 november 2017
Event 4:  8-10 juni 2018

Coaching
Tussen de events door bieden we tweewekelijkse skypecoaching voor de teamleider van elk team. Hierin hebben we oog voor de persoonlijke geloofsgroei van de teamleider en de voortgang van het traject.

Voor meer praktische info en uitleg, kun je onze folder bekijken of downloaden.

Hoe is de prijs van de LC opgebouwd?

Deelname aan de LEF Learning Community kost €2.750,- per jaar voor een team van 4 personen (extra teamleden zijn €300,-/jaar). Dit is opgebouwd uit €1.950,- trainingskosten en €100,- verblijfskosten per persoon per event. De trainingskosten omvatten onder anderen de inzet van onze trainers en de intensieve tweewekelijkse coaching van de teamleider. De verblijfskosten dekken de overnachtingen en maaltijden van de events.

Als de prijs een drempel is om mee te doen, hebben we ideeën paraat om financiële middelen op alternatieve manieren te werven (mail ons). Ook kun je bijvoorbeeld afspreken dat je kerk de trainingskosten betaalt en het team hun eigen verblijfskosten.

Wij hebben er vertrouwen in dat de Learning Community veel impact zal hebben op je jongeren en je team. We zorgen ervoor dat het traject je geld waard is.
 

Waarin is de LEF LC anders?

Kort gezegd: we lopen twee jaar met je mee en dat is uniek in Nederland.

De Learning Community is een traject van twee jaar, waarin je regelmatig getraind en gecoacht wordt. Dat maakt het meer dan een trainingsavond of een toerustingsweekend.

Twee jaar lang komen we langszij op het gebied van je persoonlijke passie voor God, teamprocessen en vernieuwing van je jeugdwerk.

Wat maakt de LEF Learning Community uniek?

  • we lopen voor langere tijd met je mee
  • we hebben daardoor oog voor de lokale context van je jeugdwerk
  • we hebben aandacht voor je eigen zoektocht met God
  • we bieden intensieve coaching voor diepgaande verandering
  • We geven je praktische tools die je makkelijk door kunt geven

   

ervaringen

"Mijn droom is dat christenen uit hun schulp durven komen"

“Ik had meteen een klik met LEF. LEF gaat over het principe dat je opnieuw kijkt naar je jongerenwerk binnen de kerk. Om meer naar buiten te kijken en ondertussen discipelschap te leren. Naar die combinatie waren we in Haarlem echt op zoek.

Het maakt me enthousiast. Wij als gezin hebben als familiemissie Blessed 2 be a blessing. We hebben vaak jongeren over de vloer en ik heb veel contact met moeders van school. We hebben echt het gevoel dat nu in deze stad en deze wijk te moeten doen. Dat is ook mijn drijfveer om het werk in Haarlem te doen.

Mijn droom met de Learning Community is dat christenen echt daadwerkelijk uit hun schulp durven komen en hun leven te delen met mensen om hen heen. Dat ze Jezus laten zien. LEF geeft mensen tools in handen en motiveert die stap te zetten.”

Lees hier het hele interview met Ramona.

"Ik zie een enorme persoonlijke groei bij de jeugdleiders"

“Als je kijkt naar de ontwikkeling die jongeren doormaken, dan is het in deze levensfase cruciaal dat ze mensen ontmoeten voor wie het evangelie werkelijkheid is geworden in hun leven. Dat ze zien dat het evangelie iets te betekenen heeft. Ik zie bij de LEF Learning Community hoe daar enorm aan gewerkt wordt: Dat jeugdleiders getraind worden, gestimuleerd worden om het geloof handen en voeten te geven. Dat vind ik echt fantastisch.

Het is essentieel om eens een spiegel voorgehouden te worden. Hoe ben je zelf als jeugdleider, waar zit jouw passie en jouw verlangen? Ik vind het sterk dat je zelf ook gevormd wordt om die band met God aan te gaan. Wat ik zie bij twee kerken die ik volg in hun traject met LEF is een enorme persoonlijke groei bij de jeugdleiders. Ik geloof dat daar de sleutel ligt: Dat je als jeugdleider zelf groeit om iets door te geven aan jongeren. Dat zie ik echt als een enorm resultaat, het belangrijkste resultaat.”

Lees hier het hele interview met Anko.